шаблоны joomla

Print

Yoga en wellness

Ons aanbod van yoga en meditatie sluit aan bij de filosofie van de kunst van het niets doen. Meedoen aan yoga en meditatie hebben vele gasten een mooie start van de morgen gevonden. Zonder de druk te voelen van wat er allemaal nog moet gebeuren en welke afspraken staan te dringen, te kunnen genieten van de morgen terwijl je aandacht besteedt aan de conditie van je lijf en geest.Juist in de yoga gaat het erom een balans te vinden tussen ontspanning en inspanning en te ervaren hoe dat ook uiteindelijk het presteren ten goede komt. En het is geweldig om in de meditatie te merken hoe de wind, het geluid van de golven, de vogels en insecten, de stralen van de zon meehelpen om alles los te laten en de kracht van het nu te ondergaan.

De bijeenkomst is van 7.00 tot 9.00 uur. We starten met een half uur zitmeditatie, gevolgd door op warmoefeningen, vervolgens de 5 tibetan rites (5 oefeningen die verjongen en vitaliseren!), daarna de zonnegroet en andere yogahoudingen, om te eindigen met een diepe ontspanning.

De sessie is gebaseerd op de chakra yoga, en is meditatief van aard. Ook voor beginners en gasten van jong tot oud heel prima te doen, zoals de ervaring van Via Vacare laat zien. Voor diverse gasten is deze kennismaking met yoga en meditatie een aanleiding geweest om thuis verder te gaan met yoga. Voor andere gasten was het fijn om de stimulans en gelegenheid te hebben om yoga  beoefening in de vakantie te kunnen voortzetten op zo’n mooie plek.

 

Meditatie en yoga is gratis, maar wordt niet alle dagen gegeven, het is afhankelijk van de aanwezigheid van yoga specialisten.

Voor yogadocenten die in Via Vacare verblijven is het mogelijk om gastlessen aan te bieden als daar belangstelling voor is.

Massage
In Indonesië is massage vaak de eerste behandeling voordat je naar een dokter toe gaat, als je hoofdpijn hebt of moe en gespannen bent... of je spieren zijn vermoeid … vaak is daarna de dokter niet meer nodig en doen de eigen helende vermogens van het lichaam hun werk!

In Via Vacare is het mogelijk om een massag van lokale masseurs te krijgen. In het hoogseizoen en bij voldoende belangstelling trekken we een professionele masseur van het vasteland aan, helaas is het tot nu toe slechts beperkt mogelijk geweest om iemand aan te trekken. Zo’n persoon moet van Bali of het vasteland Lombok komen. Dat is pas haalbaar als er voldoende gasten op een dag een massage of andere wellness behandeling wensen. Wel is massage mogelijk door lokale masseuses op Gili Gede die in de eilandsamenleving hun diensten bewijzen.


YIN YAN YOGA

Thelma Kellner geeft yin yoga in het hoogseizoen van 7 augustus tot 15 september.  Thelma is een gepassioneerd yogalerares die met veel betrokkenheid en kennis al enige tijd yin yogalessen geeft met opmerkelijke resultaten.

Bij yin yoga legt het accent op het mobieler maken van de diepere bindweefselgebieden in ons lichaam. Ook voor wie veel sport of de fysiek krachtige vormen van yoga beoefent, maar ook voor beginners is het belangrijk om gewrichten en kraakbeen soepel te maken of te houden zodat het lichaam soepel en mobiel blijft.

Yin yoga houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd. De houdingen worden op een passieve maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (2 tot 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Gewrichten worden beweeglijker en actiever. Dit vergroot de opening en ruimte in ons lichaam, in het bijzonder in het gebied van heupen, heiligbeen en gehele rug. Het effect van Yin yogahoudingen is een flexibeler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. Het verbetert de weerstand en de energetische gesteldheid en indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Ook na sportblessures of andere beschadigingen blijkt yin yoga het zelf genezend vermogen van het lichaam sterk te stimuleren. En het laat je een diepe ontspanning en rust in jezelf ervaren.

Deze ochtendsessies (2 uur) zijn gratis te volgen voor gasten van Via Vacare. Individuele consulten in overleg.


KITTY AMERIKA