шаблоны joomla

Print

Filosofie

Gili Gede is een prachtig eiland zonder verkeer, met beperkte toegang tot zoetwater en elektriciteit. Via Vacare daagt je manier van leven uit door uitsluiting van de gebruikelijke westerse dagelijkse luxe. In ruil daarvoor nodigt Via  Vacare u uit om het leven op het eiland in lokale stijl en met ecologisch bewustzijn te ervaren: het plezier van de traditionele mandi (je natgieten met een emmertje zoet water uit een  grote keramiek pot), gezond en heerlijk eten, een rustige en spirituele sfeer, nachten met sterren, kaarsen en zonnelampen, en een zwoele zeewind als fan!

De toegang tot internet en mobiele telefonie is aanwezig maar beperkt. Ook dat geeft een positieve impuls om bewust om te gaan met de behoefte aan bereikbaarheid.

Er zijn geen verkopers, geen nacht amusementsleven, geen restaurantjes, geen schreeuwerige reclame en muziek. Een heerlijke rust zonder afleidingen.


In de filosofie van Via Vacare  is het belangrijk dat een mens zich af en toe wat terug kan trekken om weer bij zichzelf terug te komen, te ontdekken wat het hart werkelijk zegt en nieuwe mogelijkheden te zien. Rust en eenvoud zet onze intuitie en inspiratie weer meer in werking zodat er een verbinding gemaakt kan worden tussen het verstand en het gevoel. Een verbinding tussen binnen en buiten  zodat er een evenwicht en harmonie in denken voelen en doen kan ontstaan.


“To empty yourself to regain the skill of enjoyment and appreciation.
Discover new passions and perspectives in life”