шаблоны joomla

Print

ViaVacare City

Ratu, de manager van Via Vacare, is sinds zomer 2010 gestart met het guesthouse Via Vacare city / Ratu’s guest house in Mataram.

Met behulp van donaties van vrienden en gasten is zijn grote huis verbouwd tot een eenvoudig, schoon, gezellig en betaalbaar ( ~10 euro per kamer, ~60.000 rupiah single, ~80.000 rupiah double) guest house (3 kamers) op de compound van zijn hindoe-familie.

Een mooie tuin met beruga (traditioneel zitplatform) yoga ruimte en een bibliotheek met voornamelijk Nederlandse boeken, maar ook Franse en Duitse. Het ligt in het hartje van Mataram, de hoofdstad van Lombok. Centraal bij banken en pinautomaten, de grote markt Cakra, de prachtige fruitmarkt, fijne massagesalons, heerlijke restaurants en bakkerij Mirasa, een feest voor oog en maag (van bapao' s tot kwee lapis, allerlei hartige en zoete Indonesische lekkernijen).

ViaVacare City is een goede plaats als er niet genoeg tijd is om van het vliegveld direct door te gaan naar Gili Gede in verband met de zonsondergang, of als handige pleisterplaats en uitvalsbasis voor trips naar andere mooie plekken van Lombok.

Daarnaast biedt Ratu een service voor het verlengen van het visum, het boeken van tickets, organiseren van trips en chauffeurs, en andere waardevolle informatie over de cultuur (politiek, religie, waarden/normen, voedsel et cetera). Ook kun je bij hem terecht voor een basiscursus Bahasa Indonesia.

Adres: Jl. A. A. Gde Ngurah No. 43 | Cakranegara, Mataram, Indonesia, tel. +62 (0)8 1915 9042 75 ook op tripadvisor te vinden.